"Doorhuisvesten statushouders"

harmvanderwilt
Wilt van der, Harm_041A 2000x2000 (1)
Door Harm van der Wilt op 4 oktober 2018 om 22:19

"Doorhuisvesten statushouders"

Momenteel verblijven er 52 statushouders in de Stadspoort. Het college stelt voor 26 van hen, eerder te doorhuisvesten naar sociale huurwoningen. Harm van der Wilt was woordvoerder tijdens deze beeldvormende sessie. Lees hier zijn bijdrage.

Doorhuisvesten statushouders

Tijdens de sessie ‘Beeld’ worden raadsleden ingelicht over voorstellen van het college en is er gelegenheid om vragen te stellen. Deze keer ging het over het verplaatsen van 26 statushouders van Stadspoort naar sociale huurwoningen.

In het Stadspoort worden momenteel 52 statushouders opgevangen, maar het is er zo druk dat het ten koste gaat van de leefbaarheid in het gebouw. Vandaar het voorstel de helft hiervan, al eerder tijdelijk naar sociale huurwoningen te verplaatsen.

Dit riep vragen op bij onze partij. Want hoe verhoudt deze maatregel zich tot de wachtlijsten voor sociale huurwoningen? Het de bedoeling dat de 52 statushouders evengoed tijdelijk in sociale huurwoningen worden ondergebracht voor eind 2021. Door een deel van deze mensen eerder te doorhuisvesten, komen ze niet alle 52 tegelijk in sociale huurwoningen terecht, maar gespreid. Vervolgens zullen er geen nieuwe statushouders huisvesten in Stadspoort, maar krijgen de mensen die achter blijven, twee kamers in plaats van een. Zo is er voor deze mensen meer ruimte om bezoekers te ontvangen. Spreiding geeft daardoor niet alleen minder druk op de wachtlijsten voor sociale huurwoningen, maar ook op Stadspoort als locatie.

 

Door Harm van der Wilt

Deel dit bericht

Reacties

Plaats een reactie