"Supermarkt Staatsliedenkwartier moet blijven"

Eric-dec-2019
HJdeJonge.jpg
Door Eric de Jonge op 13 oktober 2021 om 15:37

"Supermarkt Staatsliedenkwartier moet blijven"

Op 7 oktober is een conceptdocument over de detailhandel aan de gemeenteraad gepresenteerd. In dit document is het vertrek van supermarkt Aldi uit het Staatsliedenkwartier bevestigd. Samen met het CDA hebben we tijdens de themabijeenkomst onze zorg hierover uitgesproken en stellen we schriftelijke vragen. Wij vinden het belangrijk dat er een supermarkt in de wijk blijft.

Eric: “Het Staatsliedenkwartier is een wijk van 4.200 inwoners en dat aantal groeit. Met name voor ouderen is het belangrijk dat zij op korte loopafstand een boodschapje kunnen doen. Wij zien behoud van een supermarkt dan ook niet als een wens maar als een noodzakelijk iets.”

De vragen zijn als volgt:

  1. Is het college het met ons eens dat een wijk als het Staatsliedenkwartier behoefte heeft aan een plek om elkaar te ontmoeten en boodschappen te doen? Een supermarkt is zo'n plek. Maar een uitbreiding van voorzieningen komt de leefbaarheid en het sociale contact in de wijk ten goede. Zo ja, op welke wijze gaat het college zich hier maximaal voor inspannen?
  2. Kunt u bovenstaande woorden 'nabije toekomst' concreet maken?
  3. Het is bekend dat de uitbreiding van het winkelcentrum in Snel en Polanen met een tweede tweede supermarkt nagenoeg het zekere vertrek van de supermarkt in het Staatsliedenkwartier betekent? Is het college het met ons eens dat verkeersbewegingen tussen wijken, en specifiek tussen Snel en Polanen en Staatsliedenkwartier, niet gestimuleerd moet worden?
  4. Bent u het met ons eens dat de tijd tussen het vertrek van de ene supermarkt en de vestiging van een nieuwe supermarkt in het belang van de inwoners van het Staatsliedenkwartier zo kort mogelijk moet zijn? Zo ja, bent u in staat daar invloed op uit te oefenen? Welke acties gaat u op korte termijn ondernemen? Wij denken zelf aan het kopen van het vastgoed om de ontwikkeling in eigen hand te houden. Hoe kijkt u hier tegen?

De gemeente heeft doorgaans 30 dagen de tijd om schriftelijke vragen te beantwoorden. Het stellen van schriftelijke vragen een formele manier om het college ergens toe te bewegen of een standpunt te laten uitspreken.

Deel dit bericht

Reacties

Plaats een reactie