ChristenUnie en SGP 1 fractie! Werkt dat?

CU SGP Woerden Combinatie logo - liggend + Woerden
HJdeJonge.jpg
Door Eric de Jonge op 15 maart 2018 om 16:27

ChristenUnie en SGP 1 fractie! Werkt dat?

ChristenUnie en SGP 1 fractie! Werkt dat? Ja, dat werkt!

Ik draai nu 1.5 jaar mee binnen de fractie ChristenUnie/SGP en ik kan u melden dat het er harmonieus aan toe gaat. Misschien verbaast dat u, maar op lokaal niveau zijn de verschillen tussen de ChristenUnie en SGP klein.

 

De Bijbel is voor beide partijen het richtsnoer. En vanuit de liefde voor God en de naasten willen beide partijen van waarde zijn voor Woerden en met name voor de kwetsbaren, duurzaamheid en leefbaarheid. Hoe mooi is het dan dat 2 partijen hun krachten bundelen om dit te bereiken!

 Levert de samenwerking dan iets op? De ChristenUnie en de SGP werken al 8 jaar (!) samen en in de vorige coalities hebben zij gezamenlijk meerdere wethouders geleverd. Met 3 zetels bereik je nu eenmaal meer dan met 1 of 2 zetels.

 Zijn er dan geen verschillen? Natuurlijk zijn er verschillen, accentverschillen! Deze verschillen zijn binnen de fractie bespreekbaar en soms levert dat een pittige discussie op. Maar bij elk onderwerp is ons streven een standpunt in te nemen waar onze kiezers, van welke kant zij ook komen, zich in herkennen.

 Ik geef mijn stem aan ChristenUnie/SGP omdat zij zich wil inzetten voor een ‘Waardevol Woerden’, en omdat ik geloof dat de samenwerking van waarde is voor Woerden!

 

Daphne van der Wind

zie ook onderstaand interview:

Deel dit bericht

Reacties

Plaats een reactie