Kandidaten Top 5

Kandidaten

 • In 1974 ben ik geboren in Woerdense Verlaat, waarna ik na enige omzwervingen (zonder dat ik daar veel weet van had) als kind in Zegveld terecht ben gekomen. Nadat ik begin 1997 met Marleen ben getrouwd, hebben we een aantal jaren in Amstelveen gewoond, maar in 1999 kwamen we weer terug naar Woerden. Eind '97 werd ons eerste kind geboren, een zoon die luistert naar de naam Bart. In '99 werd Rick geboren, in 2003 Joost. In februari 2008 mochten we een dochter ontvangen, Noa.

  In het dagelijks leven werk ik sinds ik van school ging in de voedingsmiddelen. Eerst met een kaas- en notenwinkel, later bij een groothandel en fabrikant in zoetwaren. Sinds enkele jaren ben ik sales manager bij een industriële stroopwafel en koekfabrikant en ben ik verantwoordelijk voor de verkoop van de grote internationale retailers.

  Nadat we in 1999 weer in Woerden terecht kwamen, ben ik in het net opgerichte wijkplatform Staatsliedenkwartier mee gaan draaien en verzorgde de publiciteit . Bewoners van het Staatsliedenkwartier kennen ongetwijfeld het Staatsblad, wat ik met veel plezier maakte. In april 2003 kwam ik in het bestuur van de SGP terecht, en sinds januari 2005 draai ik mee in de fractie. Sinds 15 maart 2012 ben ik beëdigd als raadslid als opvolger van Cor van Tuijl.

  Wat mij (en hopelijk u ook) aanspreekt in de SGP is dat zij niet alleen de oudste politieke partij van Nederland is, maar ook door de jaren heen een consequente lijn heeft mogen hebben en haar standpunten niet onder stoelen of banken steekt. Zowel ChristenUnie als SGP stoelen op het Woord van God, de Bijbel. De Bijbel is niet voor niets het meest gelezen boek ter wereld! Daarom, de aanwezigheid en inspanningen van christenen in de politiek verdienen uw steun, niet alleen in daden door op ChristenUnie-SGP te stemmen, maar meer nog om het werk in stad, provincie, landelijk en Europees in het gebed op te dragen aan onze machtige God en Vader. Zonder Zijn zegen is ons werk nutteloos.

  Als lijsttrekker voor de gecombineerde fractie ChristenUnie-SGP zet ik me van harte in om die boodschap ook in Woerden te laten horen!

  Twitter
 • Ruim 7 jaar woon ik nu met mijn gezin met veel plezier in Woerden in de wijk Molenvliet. Vanwege de centrale ligging van Woerden hebben we voor de hoofdstad van het Groene Hart gekozen. Als kandidaat-raadslid sta ik, als lid van ChristenUnie, op de gezamenlijke kieslijst van CU/SGP op nummer 2.

  Ik ben 36 jaar oud en in het dagelijks leven werkzaam voor Gevangenenzorg Nederland als communicatieadviseur. Ben getrouwd met Hanneke (onderwijzeres) en vader van een dochter en zoon. Mijn hobby’s zijn wielrennen, politiek, opinie en lezen.

  Namens CU/SGP Woerden wil ik een nuttige bijdrage te leveren aan de samenleving van de gemeente Woerden en de mooie kernen om Woerden heen. En dan in het bijzonder voor hen die het sociaal gezien moelijker hebben. Een goed sociaal vangnet voor kwetsbare mensen. Daar sta ik voor. 

  Een aantal jaar geleden mocht ik projecten (vrijwilligerswerk) opzetten en begeleiden voor kinderen in derde wereldlanden. Dat was ver weg. Nu mag ik dichtbij aan het werk om mee te bouwen aan een Waardevol Woerden.

  Hugo Bulk

  Wijken: Molenvliet & Staatsliedenkwartier. 

  Twitter
 • Mijn naam is Daphne van der Wind. Geboren en getogen in Kamerik en nu woonachtig in Woerden. Getrouwd met Rik en moeder van Jonah. Ik ben werkzaam als jurist bij de Nederlandse Zorgautoriteit.

  Ik zie de fractie CU/SGP als een ‘dienende fractie’. Enerzijds doordat de fractie ernaar streeft te handelen naar Gods wil. Anderzijds doordat de fractie oog heeft voor de inwoners van Woerden en zich hard maakt voor de inwoners van Woerden. Met name voor de inwoners die niet voor zichzelf kunnen opkomen.

  Ik vind het een eer en ook een uitdaging om als fractie-assistent van de CU/SGP mijn steentje bij te dragen aan de Woerdense samenleving en mijn geloof een stem te geven ter opbouw van Gods Koninkrijk.

  Namens de CU/SGP bereid ik o.a. onderwerpen op het gebied van welzijn voor. Daarnaast ben ik (als enige vrouw) fractiesecretaresse.

 • Sinds 2002 woon ik in Woerden. Woerden ligt heerlijk centraal en is een mooie stad om in te wonen. Op dit moment woon ik in de Bloemenbuurt aan de Singel en net buiten het centrum met mijn vrouw Hanneke en 3 prachtige jongens Frank, Patrick en Robin.

  Ik werk als Procesarchitect voor You-Get. Dat houdt in dat je bedrijfsprocessen optimaliseert en in lijn brengt met de strategische doelstellingen van het bedrijf. Inmiddels ben ik al meer dan 10 jaar actief op het terrein van proces management in functies als consultant en solution architect.

  Van jongs af aan ben ik altijd al geinteresseerd geweest in politiek. Per 2010 ben ik actief betrokken bij de Woerdense politiek. Eerst als geinteresseerde, vervolgens als fractieassistent en met de verkiezingen van 21 maart 2018 stel ik mij kandidaat voor raadslid.

  Ik wil vooral mijn kennis en ervaring als ook mijn politieke kennis inzetten voor CU/SGP fractie. Het woord van God, de Bijbel, is daarin mijn vertrekpunt. Ook met deze verkiezingen zijn mijn en onze speerpunten om van waarde te zijn voor Kwetsbaren, Duurzaamheid en Leefbaarheid.

  Mijn focus ligt op de commissie Ruimte en Audit. Daarnaast hebben alle grote en complexe vraagstukken mijn aandacht. Per slot van rekening geldt met name in de gemeentelijke wereld: "Think big, Act small"

   

  Twitter
 • Ik ben Lia Noorthoek en woon al 60 jaar met plezier in Woerden.

  Dus geboren en getogen en het is een goede en fijne stad om in te wonen. Zeker de laatste jaren is de diversiteit toegenomen en het Stadshart verbetert, Het kerkplein is een aanwinst voor Woerden.  Ik ben al jaren lid van de ChristenUnie en sta op nummer 5 op de lijst CU-SGP. Het fundament van mijn leven is het geloof in Jezus Christus en vanuit dat geloof sta ik in deze samenleving en wil ik mijn verantwoordelijkheid nemen en dragen ook voor de stad.

  Daarnaast is de rode draad in mijn leven het omgaan met mensen. Jaren werkzaam geweest in het onderwijs, in een jongerenorganisatie en nu werk ik in Woerden bij St. Ontmoeting. Ik mag netwerken bouwen om de kwetsbare mens die problemen heeft en vaak een klein netwerk overhouden. Mijn hart ligt bij het sociale domein en de CU-SGP draagt dat onderdeel een warm hart toe. Dat we opkomen voor de mensen die in armoede leven, die jong zijn en al veel problemen kennen, die ouder zijn, ja dat we opkomen voor hen die dat zelf niet meer kunnen.  Dat we stem geven aan ieder mens en zo is en wordt Woerden nog Waardevoller.